Afdrukken

filtermaterialen

Een goede filtering is altijd van groot belang voor het biologisch evenwicht in het aquarium. Naast de grotere verontreinigingen die op of in het filtermateriaal achterblijven (mechanische filtering), zijn er ook onzichtbare (chemische) verontreinigingen. Deze ontstaan door de afbraak van organische afvalstoffen die in het water terecht komen door b.v. afscheiding van de vissen, niet opgegeten voedselresten, of resten van afgestorven plantendelen.
Bacteriën kunnen deze afvalstoffen op volledig natuurlijke wijze omzetten in ammoniak en vervolgens via nitriet in nitraat (biologische filtering).
Een belangrijke functie van het filtermateriaal is dus ook om een maximum aantal van deze nuttige bacteriën te herbergen om op die manier het water van organische verontreinigingen te zuiveren.

Ook de producten in de categorie 'waterzuivering' zijn hier van belang. Met name Nitrigon (1 en 2) voor een snelle en goede werking van het biologisch filtermateriaal. Maar ook het vloeibare filtermedium Aquadrakon EL moet hier worden genoemd.

 


filtermaterialen in 'bulk'

filtermaterialen in 'bulk'

filterbacteriën

filterbacteriën

filtersponzen, -vliezen, -matten en -wattenschijven

filtersponzen, -vliezen, -matten en -wattenschijven